Rodion Petroff paroda „Triukšmas“ galerijoje „Arka“

2019-06-12

Rodion Petroff „Triukšmas“

2019 06 19 – 07 09

LDS galerija „Arka“, Aušros Vartų g. 7, Vilnius

Atidarymas – birželio 19 d., trečiadienį, 18 val.

 

Parodoje pristatomi naujausi Rodion Petroff kūriniai priverčia suklusti. Kas yra triukšmas šiandieniame gyvenime? Ar gebame jį išgirsti, kai aplink cirkuliuoja tiek daug informacijos? Jei triukšmas įgautų vizualų pavidalą – kaip jis atrodytų?

Menininkas mėgina ne tik dekonstruoti triukšmo pavidalus, bet apčiuopti jo esmę – nuolatinę skirtingų naratyvų fragmentų tarpusavio konkurenciją. Nuo ikoninių kultūros vaizdinių, atpažįstamų veikėjų veidų iki abstrakčių formų virsmo kažkuo kitu, nežinomu, tačiau intriguojančiu. Triukšmas įkūnija perteklių.

Simboliški, ironiški vaizdiniai projektuojasi vonios kriauklėje – tarsi nusileidę iš kolektyvinės pasąmonės, menininkų bendruomenėje iki skausmo pažįstamų institucinių galios žaidimų peripetijų. Arba atsitiktinai iškritę iš šizofreniškos ir triukšmingos realybės stebėjime suklususio menininko barzdos.

Plaukas yra natūralus visraktis į išsamų pažinimą. Juo galima pasitikėti kaip alchemiška visumos dalele. Bet kas, jei šįkart jis tik apsimeta esantis tikru, užpildydamas sąmonę prasmių triukšmu?

 

Rodion Petrov (g. 1985) gyvena ir dirba Klaipėdoje. 2011 m. įgijo dailės magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. 2011/2013 JCE Bienalės laureatas, 2012, 2013, 2014 – Jaunojo tapytojo prizo finalininkas. Surengė 10 personalinių parodų ir dalyvavo virš 30 grupinėse parodose Lietuvoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Austrijoje, Rusijoje, Vengrijoje, Slovakijoje ir Kinijoje.

 

Paroda „Arkos“ galerijoje veiks iki liepos 9 d.

 

Paroda yra galerijos kūrybinės programos, kurią dalinai remia Lietuvos dailininkų sąjunga, Lietuvos kultūros taryba, LR Kultūros ministerija, dalis.

 

Galerija atvira: II–V 12–19, VI 12–16